HomeIkke kategoriseret › Søgemaskineoptimering – Sådan kommer du i gang

Søgemaskineoptimering – Sådan kommer du i gang

Søgemaskineoptimering (Foto: Google.dk)

Søgemaskineoptimering (Foto: Google.dk)

Søgemaskineoptimering handler om at optimere sit website onsite, hvilket vil sige på selve websitet. Her arbejder man med elementer som URL struktur, indhold, title tags og meta descriptions samt en række andre tekniske ting. Derudover skal man arbejde offsite, hvilket handler om link building, altså at få relevante indgående links fra andre hjemmesider.

Søgemaskineoptimering er altså på papiret en nem disciplin, men ovenstående punkter er nemmere skrevet end gjort. Det kræver mange års hårdt arbejde, en masse erfaring og viden samt en hel masse eksperimenter med dertilhørende fejl som man kan lære af, for at blive dygtig nok til at skabe gode organiske resultater.

Hvor skal man starte og slutte?

Det hele starter med en grundig søgeordsanalyse som skal afdække potentialet og konkurrencen i markedet, for derefter at kunne udvælge søgeord og lave en strategi. Sælger man biler, er det eksempelvis ikke ligegyldigt om man vælger at gå efter ordet ”bil”, ”biler” eller ”køb bil”, da de har henholdsvis 9.900, 18.100 og 1.900 lokale eksakte søgninger på Google ifølge Googles søgeordsværktøj. Det betyder ikke, at man bare skal vælge det eller de søgeord med mest potentiel trafik, for det afhænger også meget af konkurrencen. Måske er det slet ikke muligt for dit website eller din webshop at opnå en topplacering.

Når søgeordsanalysen er på plads er det tid til at arbejde med onsite optimeringen. Alle søgeord skal i princippet have sin egen side eller landingpage, som er optimeret mod dette søgeord. Altså, det skal fremgå i titlen, i indholdet, i URL’en mv.

Du kan også læse mere om søgemaskineoptimering her.

Følg med på bloggen, hvor der snart kommer endnu et indlæg om næste skridt i din søgemaskineoptimering.

Share

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. […] kan lære mere om god SEO her!. Du kan også læse dette indlæg om SEO for nybegyndere, som giver en grundig introduktion. link building, online markedsføring, SEO « […]

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>