HomeIkke kategoriseret › SEO – 2 gode råd som kan gøre en forskel

SEO – 2 gode råd som kan gøre en forskel

Søgemaskineoptimering (Kilde: Flickr.com)

Søgemaskineoptimering (Kilde: Flickr.com)

SEO er ingen nem disciplin, men der alligevel en masse du selv kan gøre, når det gælder optimering af dit website. Nedenfor får du et par gode råd til at fejlfinde og rette 2 vigtige områder indenfor SEO. Du kan finde flere gode ressourcer og værktøjer om SEO på SEOmoz og Search Engine Watch.

Duplikeret indhold (Dublicate content)

Hvis det samme indhold på dit website kan findes på flere forskellige URL’er har du duplikeret indhold, hvilket er et problem i forhold til søgemaskinerne. Et klassisk eksempel herpå er faktisk din forside. Kontroller om man kan tilgå din forside både med www og uden www. Det giver ikke alene problemer med duplikeret indhold, det vil også splitte noget af din link juice, da nogle vil gå til versionen med www mens andre vil gå til versionen uden.

Oplever du dette problem, skal du opsætte et 301 redirect fra den ene version til den anden. Er du i tvivl så vælg at www versionen er din forside fremadrettet, altså www.eksempel.dk (301 redirect http://eksempel.dk til www.eksempel.dk). Ofte ses også andre versioner af forsiden, eksempelvis www.eksempel.dk/default.aspx, men de skal også blot redirectes til den valgte version, således at der kun findes én version. Dublicate content er også ofte et større eller mindre problem på webshops, hvor der eksempelvis findes 10 versioner af det samme produkt, men i forskellige farver. Dette emne er så stort, at det dækkes i et andet indlæg.

Gennemgå din Robots.txt fil

Start med at tilgå din hjemmesides robots.txt fil som findes på www.eksempel.dk/robots.txt. Kontroller at du ikke udelukker vigtige områder af dit website i søgemaskinerne. Det kunne eksempelvis være billeder eller sider. Der findes også værktøjer som nemt kan scanne dit website og give et billede af, om der er områder som er blokeret for søgemaskinerne. Har du ikke en robots.txt fil i dag kan det anbefales at oprette en. Du kan læse mere om korrekt brug af robots.txt her.

Klik her hvis du vil vide mere om SEO og hvordan man opnår bedre organiske resultater!

Share

1 Comments.[ Leave a comment ]

  1. […] finde en ekspert, som ved hvad de laver. Det er eksempelvis vigtigt at din SEO-ekspert kender til dublikeret indhold i forhold til SEO samt hvordan man løser […]

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>