HomeWebbureau › Opret en gratis hjemmeside om hverdagen i din dagpleje

Opret en gratis hjemmeside om hverdagen i din dagpleje

Gratis hjemmeside til dagplejen

Som dagplejer har man et naturligt behov for at fortælle forældre og pårørende om hverdagen i hjemmet. Samtidig er det som forældre dejligt at kunne se billeder fra ugens aktiviteter, og det er generelt rart at kunne hente information om dagplejen ét samlet sted. Med en minimal indsats kan du hurtigt komme i gang med en gratis hjemmeside og skabe din egen online “opslagstavle”. Læs her, hvor du kan oprette en gratis hjemmeside, og få gode tips til indholdet på hjemmesiden.

Sådan kommer du i gang med en gratis hjemmeside

Der findes mange danske og udenlandske udbydere, der tilbyder dig at oprette en helt gratis hjemmeside.. Her kan bl.a. nævnes danske Bricksite.com, hvor du netop får mulighed for at oprette hjemmesiden helt gratis og slippe for et løbende abonnement. Der er naturligvis mulighed for at tilkøbe ekstra moduler, eget domæne, mm., men grundpakken er helt gratis. Herudover kan bl.a. nævnes engelsk-sprogede services som fx Weebly. Som på alle andre velkendte internet-tjenester, kan du oprette en profil ved at angive din e-mailadresse, et brugernavn, password, mm. Da der er tale om en hjemmeside, skal du typisk også angive den ønskede hjemmeside-adresse efter eget valg. Senere kan du altid overveje, om du vil have dit eget personlige domæne tilknyttet.

Vis billeder på hjemmesiden

De fleste af os har næsten altid mobiltelefonen med på farten – og ofte rummer mobiltelefonen nu til dags et ganske fornuftigt kamera. Det er derfor blevet meget lettere at “dokumentere” hverdagen i dagplejen med billeder og video. Mange begår den fejl at lægge ALLE billeder på nettet HVER DAG. Det er dog ofte tidsmæssigt mere “økonomisk” at samle op et par gange i ugen. Her kan du vælge en håndfuld gode billeder ud og lægge dem på hjemmesiden. På den måde skal du ikke bruge tid på hjemmesidens billeder hver eneste dag, og det bliver også mere interessant for pårørende at kigge forbi på hjemmesiden, hvis der primært ligger et begrænset, men velvalgt udpluk fra ugens aktiviteter. I de gratis hjemmeside-systemer ligger der næsten altid en galleri-funktion selv i grundpakken. Her kan du let tilføje billederne. Det er desuden oplagt at gruppere gallerierne – fx efter uge eller måned – så det er lettere at navigere rundt i for dine besøgende. Vær opmærksom på, at du ikke bare uden videre må lægge samtlige billeder på din hjemmeside. Det er altid en god idé at få en skriftlig tilladelse fra forældrene. Derudover kan det også anbefales, at man begrænser tilgangen til gallerierne med et password, som så udleveres til forældrene.

Hjemmesiden som opslagstavle

Det er oplagt at bruge hjemmesiden som digital opslagstavle. Her kan du oprette sider, hvor du informerer om de helt centrale ting som åbningstider, adresse, telefonnummer, aktivitetskalender, kontaktlister (evt. på andre børns forældre). Som forældre har man mange papirer i omløb, og det er dejligt altid at kunne finde opdateret info ét centralt sted. En gratis hjemmeside er et oplagt værktøj til dette.

Tilføj dit eget domæne til din gratis hjemmeside

Hos de fleste udbydere får du mulighed for at oprette din gratis hjemmeside i relation til udbyderens domæne. Det kunne fx være hjemmeside-ubbyder.dk/ditnavn eller ditnavn.hjemmeside-udbyder.dk. På den måde er der ingen omkostninger forbundet med adressen, og du er hurtigt i gang. Men hvis du er villig til at spendere et lille beløb for at få dit eget unikke domæne til hjemmesiden, kan det altid let tilkøbes. Hjemmesiden er dermed ikke 100% gratis, men der er stadig kun tale om et meget lille budget. Man kunne fx forestille sig, at du ville bruge domænet, verdens-bedste-dagpleje.dk, eller det ville være oplagt at bruge dit eget navn eller din adresse. Danske domæner er billige, og det vil typisk koste dig i omkring 100-200 kroner at komme i gang – herefter vil der være en udgift til dk-hostmaster (som er den centrale instans for alle .dk-domæner på ca. 45 kr årligt).

Gratis hjemmeside som “reklamesøjle” for dagplejen

Sidst men ikke mindst skal man huske på, at en dapleje også kan ses som en forretning, der skal køre rundt. Du leverer en ydelse, og du har brug for “kunder” i butikken. Dette gælder både for private som kommunale dagplejehjem. Man kan derfor også betragte en gratis hjemmeside som et simpelt middel til at reklamere for sin dagpleje. For forældre, der overvejer, hvilken dagpleje deres barn skal gå hos, er det vigtigt, at man kan se, hvordan hverdagen typisk fungerer, hvilke rammer der tilbydes, hvilke værdier der lægges vægt på, osv. Din hjemmeside kan være med til at give det første indtryk, og især billeder vil kunne give forældrene en idé om, hvordan dagplejen fungerer.

Hermed et lille indblik i, hvordan du med en gratis hjemmeside som dagplejer kan henvende dig til både de forældre/familier, der allerede kommer i huset og også potentielle nye “kunder” i butikken.

Share

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>