HomeKompetenceudvikling › En leder kan påvirke en virksomheds organisationskultur.

En leder kan påvirke en virksomheds organisationskultur.

Det er vigtigt at ledelsen er så god som den kan være (foto hansentoft.dk)

Det er vigtigt at ledelsen er så god som den kan være (foto hansentoft.dk)

Enhver virksomhed har en bestemt organisationskultur. Det er således ikke noget man bestemmer som leder, at man enten vil have i sin virksomhed eller ikke vil have. En organisationskultur kan både være god og skidt for virksomheden, og i modsætning til hvad mange tror, kan man faktisk godt påvirke kulturen til at bevæge sig i en bestemt retning.

En organisationskultur kan både være godt og skidt

En organisationskultur kan eksempelvis være, at der er en meget konkurrencepræget stemning blandt medarbejderne i virksomheden. Dette kan både være godt og skidt for virksomheden. Godt, fordi medarbejderne bliver pisket til hele tiden at præstere på et højt niveau, men skidt fordi det kan betyde, at medarbejderne ikke hjælper hinanden. Et eksempel på en god organisationskultur er en virksomhed, hvor medarbejderne uden at tænke over det, hjælper hinanden, hvis man har brug for det. Dette er noget der ligger dybt i medarbejderne. Det er således ikke bare noget man kan sige, at medarbejderne kan gøre.

Man kan ændre en organisationskultur

Mange ledere har den opfattelse, at en organisationskultur blot er noget, som en virksomhed har. Derfor tænker de ikke, at der kan ændres på det. Dette er dog bestemt ikke rigtigt. Det er naturligvis noget, der taget lang tid at gøre, men har man en skidt organisationskultur i virksomheden, der rent faktisk modarbejder de mål, som virksomheden har sat sig, er det vigtigt at få gjort. Når man vil forsøge at ændre på en organisationskultur, er det derfor vigtigt at man er tålmodig. Det er nemlig noget der tager lang tid og man skal derfor sørge for at lægge mærke til de små ting, der bliver ændret. Har man for høje forventninger til, at ændringen sker med det samme, vil den nye organisationskultur formentlig ikke kunne opnås.

Lær mere om virksomheders organisationskultur på hansentoft.dk.

 

Se også:

Forretningsudvikling kortlægger konkrete mål

Tag en MBA på et universitet med en god ranking

Share

Leave a Comment

NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>